U Info centru Turističke organizacije Vojvodine održana je konferencija za medije povodom XII Dunavskog biznis foruma koji će se održati 26. i 27. septembra u hotelu Fruške terme, na kome će se okupiti akteri iz oblasti privrede, politike, nauke, obrazovanja i medija iz desetak zemalja Podunavskog regiona sa zadatkom definisanja preporuka za unapređenje procesa razvoja, infrastrukture komorskog sistema, lokalnih samouprava.

Na plenarnoj sednici biće reči o Dunavskog strategiji i uticaju biznisa na njenu implementaciju. Treći strateški prirotet izgrada proseriteta leži u ekonomiji. Samo sa snažnom ekonomijom, dobrim upravljanjem, kvalitetnim usllugama i razvijenom infrastrukturom prosperitet može da bude dostižan i održiv.

Značaj Dunavskog biznis foruma kao mesta okupljanja privrednika, naučnika, privrednih komora, Akademije inženjerskih nauka, finansijskih institucija i lokalnih zajednica, višestruko je koristan, ne samo za stanovništva promocije, nego i vidljivosti njihovih rezultata.